Archiv redakce

Padesátý druhý ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech v sobotu skončil, jako obvykle, slavnostním vyhlášením. Celá redakce se samozřejmě po celou dobu festivalu ve Varech pohybovala, avšak všichni na jiných místech, jelikož jsme byli žádáni takřka všude. Nyní Vám tedy nabídneme pohled na Karlovy Vary hned několika očima:

Od 7. do 8. července se konal summit skupiny G20 (pozn. red. prakticky je to debata Putina, Trumpa a Merklové s tím, že dalších 17 lidí jim tleská a na závěr se všichni vyfotí). Pro normálního člověka, tudíž pro Čecha, je to vskutku nezajímavá akce, jelikož tam není nikdo z České republiky, kdo by tam dělal ostudu. Ale během tohoto...

Přišlo redakcí nemilované léto a s ním i možnost brigád pro studenty. Ti se těchto šancí s nadšením ujali především z finančních důvodů. Hrstka kvůli zábavě. Ale včera se objevil i první případ zcela jiné kategorie brigádníků.

Institut (bývalého prezidenta) Václava Klause inkasuje ročně od svých sponzorů miliony korun. Jedním z nich je podle zjištění HlídacíPes.org také jihlavská dopravní společnost ICOM Transport.

Jelikož je naše externí redaktorka (Alžběta Krásná) zdravotně indisponovaná (pozn. red. zřejmě má obě ruce v sádře), musíme se jako starostliví nadřízení obětovat a sepsat její článek bez ní.

Přední moravští lídři, kteří nedávno omylem vystřízlivěli, si nedávno všimli, že Čechy a Morava si nejsou rovny. Ihned se objevili revolucionáři, co přinesli plány, jak obě historické země zrovnoprávnit. Zde je vládní program, který předložili vládě.

Týden co týden sledujeme (kdovíproč zrovna na televizi Barrandov) pořad Týden s prezidentem, kde Miloš Zeman promlouvá s generálním ředitelem dané televize a příšerným moderátorem v jedné osobě, tedy s Jaromírem Soukupem.

V České republice se to turisty hemží po celý rok, ovšem přes léto jsme přímo jejich velmocí. Památkářům a obyvatelům ale začali cizinci s fotoaparáty vadit a vyžadují nové předpisy a zákazy. My přinášíme jejich seznam!

Český režisér a scénárista Zdeněk Troška se poslední dobou opravdu činí. Každý rok má v kinech premiéru jeho hvězdně obsazený film, peníze se jenom sypou. Jak to Zdeněk dělá? I na to jsme se ho zeptali...

VOKO milují všichni. Fanoušky máme úplně všude, a když nás zvou na návštěvu do jejich země, tak co máme dělat? Obrovskou základnu máme samozřejmě tady po Čechách a na Slovensku, o tom žádná, ale s otevřenou náručí nás vítali už i v Holandsku nebo v Maroku. Ani největší evropská metropole na sebe ale nenechala dlouho čekat. A tak jsem se...

Otázka zda je něco genderově vyvážené či naopak není tady je teprve chvíli (v praxi jste to mohli vidět například v recenzích na pohádkové "skvosty" Vánoc 2016), ale rozdíly mezi pohlavími se někteří aktivní lidé snaží smazat již několik let.

"Ti lidé mohou ještě pracovat. Nemohou řídit třeba autobus, ale mohou pracovat. A my budeme potřebovat, aby pracovali, protože je tady zoufalý nedostatek pracovních sil," prohlásil nově zvolený ministr Pilný.

Poslední týden jsem byl já, redaktor Miloš Krčálek, pracovně v Maroku (pozn. red. pracovně znamená, že mu druhý šéfredaktor nařídil, aby o Maroku napsal článek). A tak se tedy stalo. Nebudu tu popisovat nudnou cestu letadlem první třídy a převoz do pětihvězdičkového hotelu. Začneme až následujícího rána.

"Komunisté měli 40 let na to, aby tuto zemi zdevastovali morálně a hospodářsky takovým způsobem, že se z toho hrabeme dodnes. Je nepřijatelné, aby na půdě českého parlamentu v roce 2017 zaznívala komunistická propaganda. Je to hanba české politiky, že komunisté stále v parlamentu sedí," uzavřel své vystoupení ministr Daniel Herman.

Pokud jste v MHD vídali starší zapáchající cestující a nebylo vám to příjemné, nové pravidlo vám bude vyhovovat (pokud nejste starší zapáchající cestující). Tedy do chvíle, než vás revizor vyhodí s tím, že na sobě máte nekvalitní oblečení. I to může prý být považováno za pohrdání společenskou etikou.

Jeden z vážených redaktorů Voka, konkrétně Miloš Krčálek, jsem se vydal ve čtvrtek 25. května letošního roku do Prahy. Byl jsem žádán na Kavčích horách, kde má své sídlo Česká televize, a byl domlouvat natáčení vlastního pořadu, který bych sám moderoval.

Od 31. května bude platit tzv. protikuřácký zákon, který vyznavačům kouře v plicích zakáže svojí libůstku provozovat v hospodách, kinech nebo divadlech. Zákon je podepsán presidentem republiky, takže se proti němu už prakticky nedá nic dělat. Anebo dá?

Následující týden bude plný nových cizích seriálů a některé úspěšné seriály budou pokračovat dalšími řadami. Pojďme si tedy jednotlivá audiovizuální díla představit, ať jste v obraze.

Jelikož jsme mediální svině a každou zprávu musíme vysosat až do morku kostí, píšeme o Kajínkovi už podruhé (pozn. red. oproti Nově jsme na tom stále dobře). Od našeho prvního článku o údajném vrahovi se ale leccos změnilo (ano, na svobodě zatím je), stal se mediální hvězdou a firma Adidas mu vytvořila speciální vězeňskou kolekci nátělníků, a to...

Je 20.5. a já, Vilém Černý, šéfredaktor Voka, vyrážím do Prahy. Jestli si pamatujete na článek z minulého týdne, kde jsme i s Milošem vyrazili na Výjezd parlamentu ČR, (pozn. red. pokud vás článek minul, přečtěte si ho), tak víte, že to nedopadlo úplně podle našich představ. Vyrazil jsem si teda stěžovat přímo do jejich sídla v Praze.

A je to tady. Filmová událost roku, ne-li pětiletí. Do světa byli právě dnes vypuštěni pátí Piráti z Karibiku, na něž čekali filmoví fanoušci šest let. I když bylo natáčení filmu provázeno nemalými problémy, do kina si nakonec zajít můžete, a to samozřejmě jak jinak, než s předpokládaně otřesným dabingem. Dvouhodinový akční biják s Johnny Deppem v...

Dne 23.5. udělil president Miloš Zeman amnestii Jiřímu Kajínkovi, odsouzenému vrahu. Ten byl za dvojnásobnou vraždu a pokus o vraždu odsouzen na doživotní odnětí svobody. Sám vinu nikdy nepřiznal. Na milost ho vzala až nynější hlava státu.

V noci 22. května 2017 se v britském Manchesteru stala tragédie, která otřásla jak celou Británií, tak zbytkem světa. Koncertem Ariany Grande otřásl výbuch. Na koncertě bylo dvacet jedna tisíc lidí a spousta dětí i teenagerů. O den později, 23. května, otřáslo výbuchem i manchesterské obchodní středisko.

Na dny 17.-19. května byl naplánován teambuilding Parlamentu České republiky. Když se ale politici dozvěděli, že účast potvrdil i někdejší ministr financí Andrej Babiš a že se akce koná na Čapím hnízdě, účast odřekli. Neřekli to ale dost dopředu, tak jsme my, jako dychtiví novináři, vyrazili monitorovat situaci na místo.

Blíží se nám zahájení prestižního hudebního festivalu Pražské jaro. Stejně jako každý rok se zde sejdou umělecké špičky. Budou velké orchestry, co na něco umí brnkat. Budou zde malé orchestry, co do něčeho umí foukat. A budou zde komorní orchestry, co s něčím dovedou fidlat. Budou tam prostě všichni. (pozn. red. jediný, kdo tam nebude, je Karel...

"Za posledního půl roku naši odborníci po celém regionu Čech a Moravy (na Slezsku zatím nemají televizní signál) zaznamenali rapidní zvýšení v případě závislostí na seriálech. Tyto závislosti, leč se zdají být neškodné, způsobují řadu nemocí. Nabádáme vás k omezení sledování následujících seriálů." Jednalo se o převzatou oficiální zprávu...

Má brýle, nosí výhradně světlá trička, je levák a údajně je šílený. To je popis učitele Igora Blažeje, který údajně objíždí české školy a při jejich návštěvě likviduje jak samotné budovy, tak i žáky a učitele a veškerý personál. Proč se z učitele stal likvidátor škol, nikdo neví.

Meteorologové hlásí prudké snížení teplot, sníh, kroupy a déšť. Dvouměsíční letní prázdniny tak budou provázet kruté mrazy (až -36 stupňů Celsia). Kdo ještě věřil, že si zalyžuje, může se radovat.

Dneska je v módě cestovat a poznávat svět, což samozřejmě neuniklo ani VOKU, díky čemuž se nejmladší redaktorce podařilo dostat do Holandska. Tohle je navíc jeden z těch mimořádných článků, kde převažuje pravda nad lží - pokud vás to pohoršuje, tak si to nechte pro sebe.

VOKO 2015–2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky